Rusya

Putin, Kerimov'un mezarını ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, G-20 Zirvesi dönüşünde, Semerkant'ta Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un mezarını ziyaret etti.

[Fotoğraf: Reuters]

rusya devlet başkanı vladimir putin, çin'de düzenlenen g-20 liderler zirvesi'nden dönerken semerkant'a uğradı. kendisini karşılayan özbekistan başbakanı şavkat mirziyoyev ile özbekistan cumhurbaşkanı islam kerimov'un naaşının toprağa verildiği şahi zinde külliyesi yakınındaki hazret hızır mezarlığı'na giden putin, burada kerimov'un mezarı başında saygı duruşunda bulundu.

rusya devlet başkanı putin, çin'deki temaslarının ardından pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, özbekistan cumhurbaşkanı kerimov ile çok samimi ilişkilerinin olduğunu belirterek, "ikimiz olduğumuzda o bana ismimle sen diye hitap ederdi. özbekistan için büyük bir kayıp. yarın (salı) mutlaka semerkant'a giderek kerimov'un anısına saygı göstereceğim" demişti.

beyin kanaması geçirmesinin ardından geçen hafta tedavi gördüğü hastanede vefat eden kerimov, doğduğu semerkant'taki şahi zinde külliyesi yakınındaki mezarlığa defnedilmişti. 1938 doğumlu kerimov, 1989'dan ölümüne kadar ülkeyi yönetti.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;