Suriye'de iç savaş

PYD: Deyr Ez Zor il sınırlarına girdik

Reuters'a konuşan PYD güçleri, Suriye'nin Deyr Ez Zor kentinin il sınırlarına girdiklerini söyledi.

Deyrizor il sınırında bir antitank füzesiyle PYD militanı. [Fotoğraf: Reuters]

reuters'ın haberine göre, pyd tarafından kontrol edilen sdf güçleri, suriye'nin deyr ez zor şehrinin il sınırlarına girdi. açıklamayı yapan pyd kaynağı, ilerlemenin işid'in elindeki rakka'yı çevremele ve kentin deyr ez zor ile bağlantısını koparma amacını güttüğünü söyledi.

ajansa konuşan kaynak "sdf'nin operasyonları şu an haseki'nin güneyinde, deirizor il sınırlarının kuzeyinde sürüyor" dedi ve 15 köyü işid'den aldıklarını iddia etti.

pkk'nın suriye kolu pyd tarafından yönetilen sdf, son gülerde rakka'ya doğru kuzey yönünden de ilerleme kaydetti. 

deyr ez zor il sınırları büyük oranda pyd'nin elindeki haseki vilayeti ile büyük oranda işid'in elindeki rakka vilayeti sınırları arasına kadar uzanıyor. deyr ez zor kentinin merkezi ise daha güney doğuda, irak sınırına yakın bir noktada yer alıyor ve kentte işid ile esed güçleri yer alıyor.

Ajans, PYD güçlerinin Deyrizor sınırları içinde kaydedildiğini söylediği fotoğraflar paylaştı.
[Fotoğraf: Reuters]

 

Reuters'a konuşan PYD güçleri, Suriye'nin Deyrizor kentinin il sınırlarına girdiklerini söyledi.
[Fotoğraf: Reuters]

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;