Suriye

PYD mevzilerinde ABD bayrağı

Tel Abyad'da PYD'lilerin kontrolündeki bir mevzide asılan ABD bayrakları, Akçakale'den görüldü.

suriye'nin rakka kentine bağlı tel abyad ilçesinde, çok sayıda pyd'linin bulunduğu bir binada abd bayrağının asıldığı gözlemlendi. pyd mevzilerinin kontrolündeki tel abyad ilçesinin mumbatıh bölgesinde 3 noktaya asılan abd bayrakları, şanlıurfa'nın akçakale ilçesinden de görüldü.

abd savunma bakanlığı pentagon sözcüsü peter cook, bizzat bu olayla ilgili haberleri görmediğini, pentagon'un daha önce de 'ortaklarını' abd bayraklarını kendi kendilerine asmamaları konusunda uyardıklarını söyledi. cook, "son olayı bilmiyorum ama böyle bir şey varsa bunu konuşacağız" ifadesini kullandı.

suriye'de 2 eylül'de fırat nehri'nin batısındaki menbic ilçesinde pyd'nin çok sayıda üyesinin bulunduğu rafi köyünde de çevreye abd bayrakları asılmıştı. bölgedeki yerel kaynaklar, pyd'lilerin abd bayrağını saldırılara karşı "kalkan" olarak kullandığını söylemişti.

mayıs ayında pyd'nin rakka'ya yönelik operasyonlarında da ön saflarda abd askerlerinin bulunduğu gözlemlenmiş, bu askerlerin üniformalarında ypg armaları taşımaları türkiye ile abd arasında gerilime neden olmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;