IŞİD

Rakka'da rejim saldırısında ölü sayısı 135

Suriye rejimine bağlı savaş uçaklarının Salı günü IŞİD kontrolündeki Rakka’ya yönelik hava saldırılarında ölenlerin sayısı 135’e yükseldi.

Konular: Ortadoğu
Rakka'yı hem rejim hem de koalisyon uçakları bombalıyor. [Foto: Reuters]

rakka hastanesi’nden ismini vermek istemeyen bir sağlık kaynağı anadolu ajansı’na yaptığı açıklamada, hastaneye getirilen 50 yaralının da tedavisinin devam ettiğini bildirdi. kaynak, hastanede ilaç ve tıbbi gereç sıkıntısının yaşandığını da aktardı.

rejim uçaklarının rakka kentine salı günü düzenlediği şiddetli hava saldırılarında 30’dan fazla konut ve yaklaşık 40 işyeri yıkıldı.

kaynaklar, hava saldırılarının rakka kentinde işid’in elindeki bazı alanları hedef aldığını ancak saldırılarda asıl zararı sivillerin gördüğünü aktardı.

rakka’nın nüfusunun yaklaşık 500 bin olduğu tahmin ediliyor.

suriye insan hakları gözlemevi, rejim uçaklarının karac bolman bölgesindeki bir pazar yerine onlarca kez saldırı düzenlediğini bildirdi.

muhalifler saldırılarda vakum bombalarının kullanıldığını söyledi.

abd liderliğindeki koalisyon güçleri de rakka’da işid hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlemişti.

işid, 15 ocak’ta nusra cephesi’nin de bulunduğu muhalif grupları bölgeden uzaklaştırarak, uzun süre boyunca büyük oranda kontrol ettiği rakka kentini tamamen ele geçirmişti. suriye’nin kuzeydoğusundaki kent işid’in merkezi konumunda.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;