Kültür-Sanat

Refik Erduran vefat etti

Gazeteci yazar Refik Erduran, 88 yaşında hayatını kaybetti.

gazeteci yazar refik erduran, 88 yaşında hayatını kaybetti. edirne'de vefat eden erduran'ın cenazesinin istanbul'a getirileceği ancak olumsuz hava koşullarının geçmesinin beklendiği belirtildi.

üsküdar'da 1928'de dünyaya gelen erduran, robert kolejinden mezun oldu. milliyet gazetesinde abdi ipekçi'nin teklifi üzerine 1965'te başladığı köşe yazarlığını 1981'e kadar sürdüren erduran, daha sonra güneş ve meydan gazetelerinde çalıştı. erduran, 1985'te türkiye gazeteciler cemiyeti'nin "en başarılı köşe yazarı" ödülünü aldı.

bir dönem milliyet batı amerika haber bürosu şefi olarak da görev yapan erduran, kurduğu şirketle çeşitli dizileri yönetti, bazı programlarda sunuculuk yaptı.

refik erduran, aralarında yağmur duası, er oyunu, domuz, neşe'nin şarkıları'nın da olduğu çeşitli romanlar, sinema senaryosu ile tiyatro oyunları kaleme aldı.

unesco'ya bağlı uluslararası tiyatro enstitüsü türkiye merkezi'nin başkanlığını yürüten erduran, 1989'da dünya kongresi'nde uluslararası yazarlar komitesi başkanlığı'na seçildi.

dört evlilik yapan erduran 4 çocuk sahibiydi.

kültür ve turizm bakanı nabi avcı, erduran'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı başsağlığı mesajında, uluslararası tiyatro enstitüsü türkiye merkezi başkanı, tiyatronun ve basının çok yönlü kalemi refik erduran'ın, oyunları, romanları, senaryoları, köşe yazıları, yayıncılığı ve özellikle tiyatroya kazandırdıklarıyla her zaman saygı ve sevgiyle anılacağını ifade etti. avcı, erduran'a allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine, sanat ve basın camiasına başsağlığı diledi.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;