IŞİD

Rehinelerle ilgili ümit var, beklenti yok

IŞİD'in Irak'ta rehin aldığı Türk vatandaşlarının durumunda bir değişiklik olmadığını bildiren Dışişleri Bakanlığı kaynakları, ümitlerin sürdüğünü ancak şuan için bir beklentinin olmadığını aktardı.

Konular: Ortadoğu
Türkiye, Musul Başkonsolosluğu'nu 2009 yılında açtı. [Fotoğraf: CHA-Arşiv]

irak'ta alıkonulan türk vatandaşlarıyla ilgili bilgi aktaran dışişleri bakanlığı kaynakları, rehinelerin yemek, içecek ve temizlik ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, "tek sorunları özgür olmamaları. biz onlarla ilgili bilgiler alıyoruz. gerekli durumda doktor da gidebilecek durumda, gidiyor da" dedi.

rehinelerle ilgili herhangi bir olumsuz gelişme olmadığını belirten yetkili, "bırakılmaları için her türlü altyapı hazır, bu sebeple 'ümidimiz var' diyoruz. 'beklentimiz var' demiyoruz" ifadesini kullandı.

dışişleri bakanı ahmet davutoğlu'nun "hiç kimse bizim sabrımızı test etmesin" yönündeki sözleri hatırlatılarak "türkiye ne kadar sabredecek?" diye sorulan soruya, dışişleri yetkilisi şöyle cevap verdi: 

"her konuyla ilgili planlanamalar yapılıyor, risklere bakılıyor, ona göre de adım adım planlar ortaya koyuluyor. biliniz ki üst düzeyde bu planlar ele alınıyor. mutlaka bir tarihle izah etmek mümkün değil bu ifadeyi..."sahadaki kaostan istifade ederek eline silah alan ve menfaat sağlayan çeteler var, para isteyebiliyor, talepte bulunabiliyor. karşımızda bir tane terör örgütü yok, tüm olaylardan bir terör örgütünü sorumlu tutmak gibi bir durum söz konusu olamaz."

irak'tan şu an için bir göç dalgası beklemediklerini de ifade eden yetkili, böyle bir durum olması halinde tedbirlerin alınacağını belirtti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;