Suriye'de iç savaş

Rejim klor gazı bombasıyla saldırdı

Rejime bağlı helikopterin, İdlib'in Sermin beldesine "klor gazı bombasıyla" düzenlediği hava saldırısında aynı aileden 6 kişi hayatını kaybetti.

Konular: Ortadoğu, Suriye
2014 Suriye iç savaşının en kanlı yılı oldu, geçen yıl en az 76 bin insan hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısı en az 220 bin. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

suriye genel devrim konseyi'nden (srgc) yapılan açıklamada, orduya ait helikopterin idlib kentine bağlı muhaliflerin kontrolündeki sermin beldesine "klor gazı içeren bombayla" saldırdığı belirtildi.

saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu aynı aileden 6 kişinin klor gazından etkilenerek yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, "klor gazlı saldırıda sivil savunma ekipleri dahil olmak üzere 100'e yakın kişi boğulma tehlikesi geçirdi. gazdan etkilenenler beldedeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındı" ifadesi kullanıldı.

sermin beldesindeki sahra hastanelerinin gazdan etkilenenlerle dolduğu bildirilen açıklamada, "rejimin söz konusu beldeye, iki klor gazı içeren bomba attığı" belirtildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;