Suriye'de iç savaş

Rejim Yebrud'a yükleniyor

Muhalif Suriye Devrim Genel Konseyi, Suriye savaş uçaklarının Şam'ı kuzey bölgelerine bağlayan stratejik Yebrud kasabasına ve etrafındaki köylere bir gün içinde kırktan fazla hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Konular: Ortadoğu
Suriye ordusu stratejik öneme sahip Yebrud'u geri almak için saldırıyor. Al Jazeera

muhalifler bölgeyi bombalayan bir savaş uçağını vurduklarını iddia etti.

kalemun’dan al jazeera yayınına katılan aktivist teym kalemuni, muhaliflerin ayrıca iki tankı imha ettiğini ve bir uçağı vurduklarını söylediklerini aktardı. kalemuni, uçağın deyr atiye bölgesinde düşürüldüğünü söyledi.

teym kalemuni, hizbullah destekli suriye ordu birliklerinin yebrud’a birkaç koldan girmek için saldırdıklarını ve şiddetli çatışmaların devam ettiğini söyledi. suriye birliklerinin hava destekli saldırılarına rağmen ilerleme kaydedemediklerini ifade eden kalemuni, rejim askerlerinden de ölenlerin olduğunu söyledi.

suriye savaş uçakları 28 şubat cuma günü lübnan sınırındaki flita bölgesini bombalaması sonucu 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

arsal’da ise hizbullah’ı destekleyen brital köyüne suriye tarafından füzeli saldırı düzenlendi. irak şam islam devleti (işid) saldırıyı üstlendi.

al jazeera muhabiri ihab ukti, bölgenin sakin olduğunu, cuma günü yaralanan bir gencin hayatını kaybetmesiyle suriye uçaklarının sınıra saldırısında ölü sayısının üçe çıktığını söyledi.

ukti, lübnan’daki birleşmiş milletler (bm) yetkililerinin yebrud ve çevresindeki çatışmaların yeni bir mülteci dalgasına yol açabileceğini söylediklerini aktardı.

dera'ya varil bombası 

suriye devrim genel konseyi, suriye savaş helikopterlerinin dera’nın doğusundaki naima ve garz bölgelerine de varil bombasıyla saldırdığını söyledi. garz mıntıkasında özgür suriye ordusu (öso) ile rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

muhalifler, dera kentinin merkezindeki tarik sed ve dera beled bölgelerine yönelik varil bombalı saldırı olduğunu söyledikleri görüntüleri internette yayınladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;