Suriye'de iç savaş

Rejimden Haseki sakinlerine savaş çağrısı

Suriye'de Esed yönetimi, IŞİD’e karşı savaşmaları için Haseki'de yaşayanlara çağrıda bulundu. IŞİD ise Haseki’deki hapishaneyi ele geçirerek mahkûmları serbest bıraktığını öne sürdü.

Konular: Suriye, IŞİD, Ortadoğu

esed rejimi informasyon bakanı umran zubi, haseki kentinin sakinlerini işid’e karşı savaşmaları için çağrı yaptı. suriye devlet televizyonuna konuşan zubi, “her erkeğe, silah taşıyabilen her genç kadın ve genç erkeğe işid’e karşı oluşturduğumuz savunma cephesine katılması için çağrı yapıyorum” dedi.

al jazeera’ya konuşan güvenlik kaynaklarına göre, işid iki gün önce kuzeydeki haseki'ye de geniş bir saldırı başlatmış ve iki bölgeyi ele geçirmişti. işid güney tarafından intihar saldırısıyla girdiği haseki'de onlarca rejim askerini de öldürdüğünü iddia ederken, rejim ise saldırıyı püskürttüğünü öne sürmüştü.

suriye insan hakları gözlemevi başkanı rami abdülrahman, afp'ye yaptığı açıklamada işid'in en az bir intihar saldırısıyla şehre saldırı başlattığını söylemişti. haseki'deki çatışmaların halen sürdüğünü belirten abdülrahman, rejime bağlı 30 asker ile 20 işid üyesinin öldüğünü ifade etmişti.

‘haseki’deki mahkumlar çıkarıldı’

işid, haseki’ye başlattığı saldırının kapsamında, kentteki hapishaneyi ele geçirerek mahkumları serbest bıraktığını öne sürdü. örgüt, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “kentin merkezi hapishanesindeki mahkumlar serbest bırakıldı” ifadesini kullandı.

işid 16 haziran'da kritik tel abyad kasabasının kontrolünü kaybetmişti. ypg, abd hava saldırıları eşliğinde işid'i kasabadan çıkarmıştı.

geçen yıl eylül ayında kobani'ye saldırıp şehrin yarısına kadar ilerleyen işid, dört ay süren çatışmaların ardından peşmerge ve ypg tarafından kentten çıkarılmıştı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;