2016 Rio Olimpiyatları

Rio'da bir meşale de sığınmacılara

2016 Rio Olimpiyatları'ndaki meşalelerden birini bir sığınmacı taşıyacak. Bu şekilde ülkelerindeki savaş nedeniyle Avrupa'ya göç etmek zorunda kalan insanlara dikkat çekilmesi sağlanacak.

Yunanistan sığınmacıların geçiş noktalarından biri. [Reuters]

uluslararası olimpiyat komitesi başkanı thomac bach, yunanistan'ın başkenti atina'da bulunan bir sığınmacı kampına ziyarette bulundu.

bach, kamp ziyaretinde 2016 olimpiyat oyunları'nda meşaleyi taşıyanlar arasında bir sığınmacının da olacağı bilgisini verdi.

meşale 21 nisan'da atina'ya gelecek. burada 12 gün sergilenecek. 3 mayıs'ta brezilya'ya doğru 100 günlük yolculuk başlayacak.

meşale yunanistan'daki sığınmacı kamplarına da gelecek.

olimpiyat komitesi herhangi bir ülke vatandaşı olmayan üst düzey sorcuların olimpiyatlarda yarışmasına izin veriyor. izin verdiği oyuncular arasında sığınmacı sporcular da var. bu sporcular olimpiyat bayrağı altında mücadele edecek.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;