Bilim-Teknoloji

'Robot eczacı' görev başında

Eczacı reçetede yazılı ilaçları bilgisayara giriyor, o, ilaçları raflardan bulup kısa sürede hazır hale getiriyor. Türkiye'nin ilk eczacı robotu Bodrum'da hizmete girdi.

Konular: Türkiye, Sağlık

yanlış ilaç verme problemi başta olmak üzere, eczanelerdeki lojistik sorunların da önüne geçmesi planlanan robot, bilgisayar yönlendirmesiyle çalışıyor.

400 bin liraya mal olan 'robot eczacı' muğla'nın bodrum ilçesindeki bir eczanede kullanılmaya başlandı.

14 bin kutu ilaç depolama alanına sahip robot, eczacıların envanterleri üzerinde kontrollerini artırıp lojistik ve satın alma problemlerini de çözüyor.

eczanelerdeki ilaç dolaplarına yerleştirilen robot sayesinde eczacı, reçetede yazılı ilaçları bilgisayara yazıyor. dolapta bulunan robot, kısa zamanda bilgisayar aracılığıyla komutu verilen ilaçları dolaptan toplayıp eczacının önüne getiriyor.

eczane sahibi taylan çağlar, robotun eczacıya zaman kazandırdığını söyledi. çağlar, söz konusu sistemin önümüzdeki süreçte daha fazla eczacı tarafından tercih edileceğini kaydetti.

sistemin müşteriye daha hızlı hizmet verme imkanı sağladığını belirten çağlar, almanya'da yapılan robotun ingiltere, ispanya, isviçre gibi birçok ülke de kullanıldığını ifade etti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;