İran devrimi

Ruhani: Devrimin dilini güncellemeliyiz

İran Devrimi'nin 37. yıldönümü etkinliklerinde konuşan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Devrimin dilini güncellemeliyiz. Günümüzde devrim, katılımcılık, uzlaşma ve direniş demektir. Devrimcilik, ülkesinde üretilen bir malı, dünya rekabet piyasasına sunabilmektir" diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, devrimin 37. yıldönümünde yaptığı konuşmadan bir kare. [Fotoğraf: AA]

iran cumhurbaşkanı hasan ruhani, ülkede devrimin dilinin güncellenmesi gerektiğini söyledi. devrimin 37. yıl dönümü için başkent tahran'daki azadi meydanı'nda düzenlenen kutlama töreninde konuşan ruhani, "devrimin dilini güncellemeliyiz. günümüzde devrim, katılımcılık, uzlaşma ve direniş demektir. devrimcilik, ülkesinde üretilen bir malı, dünya rekabet piyasasına sunabilmektir" dedi.

devrimin belli bir siyasi gruba değil tüm iran halkına ait olduğunu söyleyen iran cumhurbaşkanı, "bazı siyasi gruplar, sadece kendilerini iran devriminin sahibi olarak görüyor ve kendileri dışındakileri devrimci olarak kabul etmiyor. ülkedeki üç büyük siyasi hareket olan itidal yanlıları, muhafazakârlar ve reformistlerin tamamı devrimcidir" diye konuştu.

ruhani, konuşmasında yaklaşan uzmanlar meclisi ve iran genel seçimlerine de değinerek, "geleceğimizi belirleyecek çok önemli bir seçimin arifesindeyiz. iki önemli seçim düzenlenecek. 26 şubat'ta verilecek oy, ümit ve kanuna verilecektir" diye konuştu.

iran'da her yıl 1 şubat'ta başlayıp 11 şubat'ta resmi törenle son bulan devrim kutlamaları çerçevesinde ülke genelinde törenler düzenlendi. kutlama törenlerinde, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de abd ve israil aleyhine sloganlar atıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;