Rusya

Rus yolcu uçağının düşüş anı

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Rusya'nın güneyindeki Rostov-na-Donu'ya uçan bir yolcu uçağı, iniş yapmaya çalışırken yere çakıldı. Kazada uçakta bulunan 62 kişiden kurtulan olmadı. Uçağın yere çakılması bir güvenlik kamerasınca kaydedildi.

birleşik arap emirlikleri'nin dubai şehrinden rusya'nın güneyindeki rostov-na-donu şehrine uçan bir yolcu uçağı, havalimanına iniş yapmak isterken yere çakıldı. uçakta bulunan 55 yolcu ve 7 mürettebattan kurtulan olmadı. uçağın yere çakılması bir güvenlik kamerasınca kaydedildi.

rusya acil durumlar bakanlığı düşen uçağın dubai merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi flydubai'ye ait bir boeing 737-800 olduğunu ve kazanın sabaha karşı yerel saate 03:40'ta meydana geldiğini açıkladı. bakanlık, uçakta bulunanların çoğunun rus olduğunu, ancak mürettebatın rus olmadığını belirtti.

rusya soruşturma komitesi internet sitesinde yayımladığı açıklamada "uçak yere çakıldı ve parçalara ayrıldı. 55 yolcu ve 7 mürettebatı taşıyordu. hepsi öldü" ifadelerini kullandı. komite, uçağın kara kutusunun da hasarsız olarak bulunduğunu açıkladı. açıklamada "olayın nasıl meydana geldiği ile ilgili insan hatası, teknik arıza ve kötü hava koşulları da dahil olmak üzere, farklı durumları gözden geçiriyoruz" denildi.  

flydubai 55 yolcunun 44'ünün rus, 8'inin ukraynalı, 2'sinin hindistanlı ve 1'inin özbek; ölenlerin dördünün çocuk olduğunu açıkladı.

flydubai ceo'su gays el gays, birleşik arap emirlikleri'nde düzenlediği basın toplantısında kazanın nedenini belirlemek için çok erken olduğunu söyledi. gays "önümüzdeki günlerde olayın şartları ve kara kutu hakkında bilgiye sahip olacağız, rus yetkililerle birlikte bir soruşturma gerçekleştiriliyor. sonuçları görmek için bekliyoruz" dedi. 

şirketin merkezinin bulunduğu dubai'nin sivil havıcılık müdürü ismail el husani gazetecilere rusya'ya soruşturma ekibi gönderdiklerini söyledi.

düşen uçak iki saat boyunca havada kaldı ve kaza uçağın tarifeli iniş saatinden iki saatten fazla bir süre sonra meydana geldi. uçağın düştüğü yer havaalanı pistinin 250 metre uzağında. uçak ikinci iniş denemesinde kanadı yere çarpınca yere çakıldı. kaza anını gösteren güvenlik kamerası görüntüleri büyük bir patlama olduğunu gösteriyor.

rusya'daki kaza 2009 mayıs ayında faaliyete geçmesinden bu yana flydubai'nin ilk kazası.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;