Birleşmiş Milletler

Rusya, BMGK'yı toplantıya çağırdı

Rusya Dışişleri, "Türk hükümetinin Suriye'de muhtemel kara operasyonuna dair açıklamalarını" tartışmak üzere BMGK'yı acil toplantıya çağırdığını açıkladı. Konsey, TSİ 22.00'de toplanacak.

rusya dışişleri bakanlığı, "türk hükümetinin suriye'de muhtemel kara operasyonuna dair açıklamalarını tartışmak üzere" cuma günü birleşmiş milletler güvenlik konseyi'ni toplantıya çağırma niyetinde olduğunu açıkladı.

bakanlık sözcüsü maria zakharova, resmi internet sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, rusya'nın bir güvenlik konseyi kararıyla suriye'nin egemenlik haklarına zarar verecek davranışları durdurmayı planladığını söyledi.

rusya'nın acil toplantı başvurusu üzerine, bmgk konuyu görüşmek üzere tsi 22:00'de bu gündemle toplanma kararı aldı.

hollande: savaş riski var

fransa cumhurbaşkanı françois hollande, türkiye’nin suriye’ye müdahil olmasının türkiye – rusya arasında savaş riski yarattığını söyledi. hollande, “türkiye, suriye’ye müdahil oluyor. ortada bir savaş riski var. bu nedenle birleşmiş milletler güvenlik konseyi toplanıyor” diye konuştu.

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, türkiye, suudi arabistan ve bazı avrupalı müttefiklerin suriye'ye kara operasyonu istediğini ancak abd öncülüğündeki koalisyonda bu konuda bir mutabakat sağlanamadığını söylemişti.

"maceraya girmeyiz" diyen hükümet sözcüsü numan kurtulmuş ise, "türkiye, bu bölgesel türbülansın içerisine girmeyecektir ve inşallah türkiye bu bölgede bir an evvel barışı sağlayacak perspektifi dünya kamuoyuyla paylaşmaya devam edecek ve barışın sağlanmasına katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;