Suriye'de iç savaş

Rusya Halep'teki 'insani mola'yı 24 saat uzattı

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Suriye'nin Halep kentinde hava saldırılarına verilen arayı 24 saatliğine uzatma kararı aldıklarını açıkladı.

[Fotoğraf: Reuters]

rusya savunma bakanı sergey şoygu moskova'da yaptığı açıklamada, rusya devlet başkanı vladimir putin'in talimatıyla halep'teki "insani molayı" 24 uzattıklarını belirterek, bu kararı rejim güçlerinin de desteklediğini ifade etti.

rusya savunma bakanlığı, rusya ve rejim güçlerinin perşembe günü halep'te "sivillerin tahliyesi ve silahlı grupların idlib'e doğru şehri terk etmeleri" için tsi 08.00-16.00 arasında "insani mola" kararı alındığı ve bu süre zarfında halep'e hava saldırısı düzenlenmeyeceğini duyurmuştu.

halep'te sivillerin tahliyesi için altı, silahlı grupların şehriden ayrılması için de iki koridor oluşturulduğu belirtilmişti.

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan çarşamba günü yaptığı açıklamada, salı akşamı telefonda görüştüğü rus lider vladimir putin'le halep için yaptıkları 'mutabakatı' anlatmıştı. rusya'nın bombardımanlarını durdurduğunu söyleyen erdoğan, "nusra'nın orayı terk etmesi noktasında ricaları oldu. arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik, onlar da bu çalışmayı yapmak suretiyle, 'el nusra'yı halep'ten çıkarmak ve halep halkının bu noktadaki huzurunu sağlamak için bir çalışmanın içerisinde olalım' diye aramızda böyle bir mutabakatı görüştük" demişti.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;