Türkiye - Rusya ilişkileri

Rusya: TIR'ları biz vurmadık

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Azez'de insani yardım taşıyan TIR'ların Rus uçakları tarafından vurulmadığını iddia etti.

rusya savunma bakanlığı, kilis’in karşısındaki suriye’nin azez ilçesinde türkiye’den insani yardım getiren tir’ların vurulmasının kendileriyle bir ilgisi olmadığını duyurdu.

savunma bakanlığı sözcüsü general igor konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada, türk ve yabancı basında çıkan, konvoyun rus uçakları tarafından vurulduğu şeklindeki haberlerin spekülasyon olduğunu savunarak, “yayınlanan görüntülerde patlama yerinde herhangi bir krater görünmüyor. uçaklar tarafından vurulmuş olsaydı, olay yerinde krater açılırdı. ayrıca parçaların çevreye dağılması gerekirdi ki, böyle bir durum da yok” dedi.

rus sözcü, ayrıca patlama yerinde uçaktan düşen bombaların kalıntılarının olması gerektiğini belirterek, bu tür parçaların da olay yerinde bulunmadığını kaydetti.

kilis'in öncüpınar sınır kapısı'na beş kilometre uzaklıkta bulunan halep'in azez ilçesinde önceki gün yardım tırları vurulmuş, suriyeli muhaliflere göre, rus savaş uçaklarının bombardımanında en az 3 kişi hayatını kaybetmişti.

aa'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde ise, 7 tır şoförünün öldüğü, 10 kişinin yaralandığı ve 20 tırın yandığı belirtilmişti. ajansa konuşan muhalif şam cephesi'nin saha komutanlarından zekeriya karslı da, ''yardım tırlarına rus savaş uçaklarının saldırdığını'' söylemişti.

kaynak: dha, tass

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;