Suriye'de iç savaş

Rusya'dan ABD'ye: Uçuşları durdur

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Suriye'deki hava harekâtıyla ilgili Amerika'ya operasyon gerçekleştirilecek bölgelerdeki uçuşlarını durdurmasının önerildiğini söyledi.

rus haber ajansı interfax'a konuşan rusya genelkurmay başkan yardımcısı andrei kartapolov, "rusya'nın suriye'ye yönelik hava harekâtı öncesinde amerika'ya, rusya'nın suriye'de operasyon düzenlediği bölgelerdeki uçuşlarını durdurması önerildi" dedi. abd dışişleri bakanı john kerry ise al jazeera'ya yaptığı açıklamada "rusya'ya meşru muhalefete saldırmamalarını söyledik. onlar da bunu anladıklarını beyan ettiler" dedi.

rus savaş uçakları, son 72 saatte suriye üzerinde 60'dan fazla uçuş gerçekleştirdi. suriye insan hakları gözlemevi, rusya'nın hava saldırılarında en az 39 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

rusya'nın şimdiye kadar vurduğu hedeflerin çoğu işid ile ve esed güçleriyle çatışan diğer muhalif grupların etkili olduğu yerler.

kaynak: reuters 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;