Ekonomi

Rusya'nın geri gönderdiklerini halka dağıttılar

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi Belediyesi, uçak krizinden sonra Rusya'nın almadığı 20 ton sebze ve meyveyi üreticiden alarak halka ücretsiz dağıttı.

üreticilere osmaniye'nin kadirli belediyesi, rusya'nın geri gönderdiği soğan, domates, patates, salatalık, mandalina, portakal ve elmadan oluşan toplam 20 ton sebze ve meyveyi 35 bin lira ödeyerek satın aldı ve yerli malı haftasında şehit ibrahim kundakçı ile şehit mehmet hallaç mahallelerinin kesiştiği noktada halka ücretsiz olarak dağıttı.

meyve ve sebzeleri personeliyle birlikte kamyonun önünde halka ücretsiz dağıtan belediye başkanı mhp'li ömer tarhan, vatandaşları türkiye'de üretilen ve yetiştirilen ürünlere yönlendirmek ve çiftçiye destek olma çabasında olduklarını söyledi. tarhan, şöyle konuştu:

"yerli malı haftası kapsamında ilçemizde rusya'nın almadığı sebze ve meyveleri vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. türk malı kullanımı noktasında ülkemizde kalan ürünlerin vatandaşlarımız tarafından tüketilmesini sağlamak ve çiftçimize yardımcı olmak adına bu uygulamayı yaptık. üreticilerimize ve vatandaşlarımıza yerli malı haftasında bu uygulama ile destek olmak bizleri mutlu etti. 35 bin tl'lik 20 ton 7 çeşit meyve ve sebzemizi 30 kişilik ekibimizle dağıttık."

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;