Gazze

Saç kurutma makinesi yerine ateş

Elektrik kesintilerinin günlük hayatı sekteye uğrattığı İsrail'in kuşatması altındaki Gazze'de Filistinli berber Ramazan Edwan, müşterilerinin saçını kurutma makinesi yerine ateşle kurulamaya başladı.

Konular: Gazze, Filistin

israil'in kuşatması altındaki gazze'de yaşanan elektrik kesintileri, zaman zaman günlük hayatı durma noktasına getiriyor. 

filistinli berber ramazan edwan, müşterilerine elektriklerin kesik olduğu zamanlarda da hizmet verebilmek için farklı bir yöntem geliştirdi. 

edwan, müşterilerinin saçlarını kurutmak ve şekil vermek için kurutma makinesi yerine ateş kullanmaya başladı. 

elektrik kesintileri yüzünden çoğu zaman saç kurutma makinesi ve diğer elektronik aletleri kullanamadıklarını söyleyen edwan, "jeneratörler de makineleri çalıştıracak gücü vermiyor. biz de yeni bir teknik denemeyi istedik. bu yöntem saç kurutma makinesi ile aynı, hatta daha iyi sonuç veriyor" dedi. 

edwan, kurutma işleminden önce gerekli önlemleri almayı da ihmal etmiyor: 

"tekniği kullanmadan önce müşteriyi hazırlıyoruz. asistanım saç düzeltme işleminden önce her şeyi hazırlıyor. yüzlerine ve kulaklarına güneş kremi, kafa derileri ve saçlarına da birtakım kremler sürüyor. bu hazırlıkları yapmadan, müşterilerin güvenliğini garantiye almadan ateş tekniğini kullanamam."

kaynak: afp 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;