Kültür-Sanat

Salsa efsanesi kazada öldü

Porto Rikolu şarkıcı, salsa müziğinin en önemli isimlerinden Jose Luis Feliciano, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Konular: Kültür-Sanat
Feliciano 2008'de Latin Grammy Ödülleri'de 'Yaşamboyu Başarı Ödülü' aldı. [REUTERS]

78 yaşındaki şarkıcının ölümünün ardından porto riko’da 3 gün yas ilan edildi. san juan emniyet müdürlüğü sözcüsü axel valencia, ünlü salsa yıldızının aracıyla bir elektrik direğine çarptığını ve kaza yerinde hayatını kaybettiğini söyledi.

kazayı inceleyen ekipler de sanatçının viraj almaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybetmiş olabileceğini belirtiyor.

jose feliciano; adaşı porto rikolu ünlü âmâ gitarist gibi 1935’te doğdu.

the doors grubunun ‘light my fire’ şarkısına yaptığı unutulmaz yorumla dikkatleri çekti.

17 yaşında okulu bırakıp new york’un parlak sahne dünyasında şansını aramaya koyuldu.

1952’de latin orkestralarla çıktığı sahnelerde new york’ta salsa rüzgarı estirdi.

1970’lerde fania all-stars grubuyla efsaneleşti.

'hiç unutulmayacak'

2008’de latin grammy ödülleri’nde ‘yaşam boyu başarı ödülü’ne layık görüldü.

en son 2012’de panamalı şarkıcı ruben blades ile ‘eba say aja’yı yayınladı.

blades ölümünün ardından “feliciano’nun salsa’ya katkılarının haddi hesabı yok. onun yeri en büyük ustaların yanında… hiç unutulmayacak” dedi.

kaynak: reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;