Bundesliga

Şampiyon Bayern Münih

Bundesliga'da Hertha Berlin'i 3-1 yenen Bayern Münih, bitime yedi hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Bayern Münih'in Şampiyonlar Ligi'ndeki mücadelesi de devam ediyor. [Reuters]

52 lig maçından beri yenilmeyen, 19 maçını da art arda kazanan münih temsilcisi, takipçisi dortmund'un puan kaybıyla 24'üncü şampiyonluğuna ulaştı.

bavyera temsilcisi, kendi rekorunu geliştirerek yedi haftayla ligi en erken şampiyon tamamlayan takım unvanını da yeniledi.

bayern münih'in hertha berlin karşısındaki gollerini toni kroos, mario gotze ve franck ribery kaydetti. ev sahibi ekibin tek golü adrian ramos'tan geldi. bu maçta arjen robben bundesliga'daki 100'üncü maçına çıktı, 54. dakikada yerini franck ribery'e bıraktı.

77 puana ulaşan bayern münih, takipçisi borussia dortmund ile puan farkını 25'e çıkardı.  dortmund, ruhr derbisinde schalke ile golsüz berabere kaldı. 

bayern'deki ilk sezonunda tarihi bir başarıya atan teknik direktör pep guardiola, şampiyonluğu, vergi kaçırdığı için hapis cezasına çarptırılan kulübün eski başkanı uli hoeness'e armağan etti.

"şampiyonluk, kulüpte en önemli kişi olan uli honess içindir" diyen guardiola,  almanya kupası ve uefa şampiyonlar ligi'nde de en iyi yere gelmek istediklerini kaydetti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;