Basketbol

Şampiyonluk kararını federasyon verecek

Galatasaray, Fenerbahçe'ye konuk olacağı Türkiye Basketbol Ligi final serisi son maçına çıkmadı. Şampiyonluk kararı için gözler Türkiye Basketbol Federasyonu'nda.

Konular: Spor
Fenerbahçeli oyuncular sahada kısa süre şampiyonluk kutlaması yaptı. [Fotoğraf: Enver Hasanoğlu / Al Jazeera]

resmi kararı türkiye basketbol federasyonu yönetim kurulu açıklayacak. kurul tescil ederse fenerbahçe ligde altıncı şampiyonluğunu elde edecek.

fenerbahçe'nin evi ülker arena'da yapılması planlanan final serisi son maçının başlama saati 21:00'di.

hakemler başlama saatinden itibaren 15 dakika galatasaray'ın sahaya çıkmasını bekledikten sonra soyunma odasına gitti.

fenerbahçe ülker kaptanı ömer onan sahada taraftarlara hitaben kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

sarı lacivertli kulübün genel sekreteri mahmut uslu ise galatasaray’ın maça çıkmamasını "bu yüzyılın karasıdır" diye yorumladı, “kumpasçılık bitti, paralelciler ortaya çıktı” dedi.

takımlar serinin ilk altı maçında üçer galibiyet elde etmişti.

ligde geçen sezon şampiyon olan galatasaray liv hospital, 17 haziran'da, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle serinin yedinci ve son maçına çıkmayacağını açıklamıştı.

sarı kırmızılı kulüp, serinin beşinci maçında yaşanan saha olayları nedeniyle fenerbahçe’ye salon kapatma cezası verilmesini istiyordu. ancak türkiye basketbol federasyonu sarı lacivertli kulübe 40 bin lira para cezası vermekle yetinmişti.

ataman: sezonu kapattık

galatasaray başantrenörü ergin ataman maça saatler kala yaptığı açıklamda sezonu kapattıklarını söylemişti:

"çok üzgünüm. şampiyon olacağımıza yüzde yüz inanıyordum. yönetimimiz türk sporunda şiddete dayalı söylemlerin kimseyi bir yere getirmeyeceğini gösterdi. özellikle beşinci maçta yaşadığımız basketbol dışı olaylarla ilgili bir uzlaşma sağlanamadı. ümit ediyorum ki bu karar sporcularımızın rahat, huzurlu bir şekilde spor yapabileceği, bizlerin sağımızda, solumuzda, önümüzde, arkamızda çevik kuvvetlerle çalışmayacağımız, otobüslerin taşlanmayacağı bir ortam için ışık olur."

aynı zamanda milli takımın antrenörlüğünü üstlenen ataman, fenerbahçe'nin şampiyonluğunu kutlamış, "10 temmuz'da türk milli takımı ile dünya şampiyonasında madalya kazanmak için çalışmalarımıza başlayacağız" diye konuşmuştu.

galatasaray basketbol şube koordinatörü murat özyer ise şubesinin kapanmayacağını tekrarlamıştı.

ne olacak?

türkiye basketbol ligleri yönetmeliğine göre, galatasaray liv hospital şampiyonluk maçına çıkmadığı için ligden ihraç edilmeyecek ya da küme düşme cezası almayacak. bunun için iki maça çıkılmaması gerekiyor.

ancak yönetmelikte ifadeyle ‘maçla ilgili masraflar ve organizasyona vermiş oldukları zararlar dikkate alınarak disiplin kurulu tarafından belirlenen cezayı ödemek zorunda’ kalacak. ayrıca kulüp başkanı ünal aysal, disiplin kurulu’na sevk edilecek.

yayıncı kuruluşun galatasaray’a tazminat davası açma ihtimali ise düşük. spor hukuku enstitüsü başkan yardımcısı alpay köse’ye göre kulüplerin yayıncı kuruluşa doğrudan bir taahhüt vermemiş olması böyle bir davayı temelsiz bırakıyor.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;