2018 Dünya Kupası

San Marino Alman futbolcu Muller’e tepkili

2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde San Marino’yu 8-0 yendikten sonra ‘profesyonel futbolla hiçbir ilgisi yoktu’ açıklaması yapan Alman futbolcu Thomas Muller’e San Marino tarafı tepki gösterdi.

Konular: Spor, Futbol, Almanya
San Marino Avrupa'nın en küçük ülkelerinden [Reuters]

cuma günü oynanan maçta almanya deplasmanda san marino’yu 8-0 mağlup etti. maçtan sonra almanların tecrübeli ismi thomas muller ‘sahadaki oyunun profesyonel futbolla hiçbir ilgisi yoktu’ açıklamasını yaptı. muller, amatör bir ekiple böyle yağmur altında bir maçta oynamanın yıldız futbolcuların sakatlık riskini artırdığını söyledi.  san marino yöneticileri ise bu açıklamasından ötürü muller’i saygısızlık ve kendilerini küçümsemekle suçladı.

san marino teknik direktörü pierangelo manzaroli, sports mediaset’e yaptığı açıklamada “san marino gibi küçük bir ülke alman ya gibi bir takımla oynarken böyle sonuçlar çıkabilir. önemli olan saygınızı hiçbir zaman kaybetmemenizdir. insanların da maç sonunda kendilerini tutması gerekiyor. bu hiç olmadı” dedi.

san marino’nun basın sorumlusu alan gasperoni de facebook üzerinden almanya’nın san marino ziyaretinin neden önemli olduğu hakkında 10 maddelik bir liste yazdı.

hazırladığı bu listede ‘sevgili thomas, haklısın. bu oyunlarda hiç puan yok. ayrıca, eşinle lüks bir villada hapisken san marino’ya gelmenin bir anlamı yok” ifadelerini kullandı. 

almanya milli takımı teknik direktörü joachim löw de “san marino’da çok amatör futbolcu var. thomas muller’in açıklamalarında saygısız bir şey görmedim. onun gibi oyuncular çok rekabetçi liglerde oynamaya alışkındır. bizim bakış açımıza göre de her zaman san marino’ya saygı duyuldu” ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;