Türkiye

Savcı Kiraz operasyonunun görüntüleri

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'liler tarafından öldürüldüğü an ve operasyon hazırlıklarına dâir yeni görüntüler yayınlandı.

Konular: Türkiye

savcı mehmet selim kiraz'ın dhkp-c'liler tarafından öldürüldüğü an ve operasyon hazırlıklarına dâir yeni götüntüler yayınlandı. görüntülerde, içeriden gelen beş el silah sesi ve polisin müdahale için hazırlığı yer alıyor.

cumhuriyet savcısı mehmet selim kiraz, gezi parkı eylemeleri sırasında istanbul okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki berkin elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyordu.

yaklaşık yedi ay önce bu soruşturmaya atanan savcı kiraz, daha önce dosyada görev yapan dört savcıya kıyasla olayın aydınlatılması için ilerleme kaydeden isim oldu.

kiraz göreve gelir gelmez olay yerinde çekilen görüntüleri incelemeye aldı. görüntülerde olay yerindeki üç polis tespit edildi. bu polislerle birlikte olay yerinde görev yapan bazı polislerin de arasında olduğu 20 polis ile ilgili emniyete yazı gönderildi. eylül 2014’te savcılık tarafından gönderilen yazıda, görüntülerdeki polislerin açık kimlik bilgilerinin ve adreslerinin savcılığa gönderilmesi istendi. ancak savcılığın bu yazısına emniyet yaklaşık beş ay cevap vermedi. cevap gelmemesi üzerine savcılık bir kez daha emniyete yazı yazdı. savcı kiraz, emniyetten bu 20 polisin resmi kıyafetli fotoğrafları ve görüntülerinin çekilerek kendisine gönderilmesini istedi. emniyet üniformalı fotoğrafları savcılığa gönderdi. savcı bu fotoğraflar ile olay yerindeki görüntüleri adli tıp kurumu'na gönderdi. savcı kiraz, fotoğraflardaki polislerden olay yeri görüntüsünde yer alan polislerin olup olmadığının tespit edilerek rapor hazırlanmasını istedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;