Fırat Kalkanı Harekâtı

Şehide son veda

El Bâb'da IŞİD'in bombalı saldırıda şehit düşen 5 askerin naaşları, Gaziantep'teki törenin ardından memleketlerine gönderildi. Onlardan biri olan Piyade Uzman Çavuş Selim Topal ile 20 gün önce Gaziantep'te görüşen Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte cenaze törenine katıldı.

fırat kalkanı harekâtı kapsamında suriye'nin kuzeyindeki el bâb'ın suflaniyah bölgesinde işid mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 5 askerin cenazeleri, gaziantep'teki törenin ardından son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi. binali yıldırım'ın yılbaşı gecesi birlikte yemek yediği erzincanlı hemşehrisi piyade uzman çavuş selim topal, el bâb'taki saldırıda şehit süşen askerlerden biriydi.

şehit piyade uzman çavuş emre doruk, piyade uzman onbaşı ramazan taşkın, piyade uzman çavuş bahattin bakır, piyade uzman onbaşı mete can ve piyade uzman çavuş selim topal'ın türk bayraklarına sarılı naaşları, gaziantep adli tıp kurumundan askerler tarafından alındı.

cenazeleri askeri kortej eşliğinde gaziantep havalimanı'na getirilen şehitler için tören düzenlendi.

törene vali ali yerlikaya, 5. zıhlı tugay komutanı tuğgeneral ali ekiyor, gaziantep büyükşehir belediye başkan vekili mehmet yetkinşekerci, il emniyet müdürü erhan gülveren, gaziantep sanayi odası başkanı adil konukoğlu, chp il başkanı hayri sucu ve diğer ilgililer katıldı.

törenin ardından şehitlerin naaşları, askeri uçaklarla son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketleri giresun, samsun, zonguldak, hatay ve istanbul'a gönderildi.

yılbaşını başbakan yıldırım ile kutlamıştı

şehit düşen piyade uzman çavuş selim topal için pendik'teki 15 temmuz şehitler camisi'nde tören düzenlendi. törene cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, başbakan binali yıldırım, başbakan yardımcısı nurettin canikli, enerji ve tabii kaynaklar bakanı berat albayrak ile ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı ahmet arslan da katıldı.

topal, yılbaşı gecesi başbakan yıldırım ile aynı karavanadan akşam yemeği yiyen askerlerden biriydi. yıldırım, gaziantep'in oğuzeli ilçesinde il göç idaresi genel müdürlüğü geri gönderme merkezi'nde askerlerle yılbaşı akşamı yemekte bir araya gelmişti.

yıldırım, masasında bulunan ve yemek yiyerek sohbet ettiği askerlerden tank uzman çavuş mahmut uslu, piyade üsteğmen onur kelle, piyade uzman çavuş mehmet tuna ve tank astsubay üstçavuş kenan taze'nin ailelerini telefonla aramıştı.

başbakan yıldırım, uzman çavuş selim topal'ın babası salih topal ile de telefonda kısa bir görüşme yapmıştı.

şehit topal'ın 7 çocuklu ailenin 2 erkek çocuğundan biri olduğu ve ailenin 2 yıl önce erzincan otlukbeli ilçesinden istanbul'a göç ettikleri öğrenildi. 

[Fotoğraf: AA]

[Fotoğraf: AA]

[Fotoğraf: AA]

"62 terörist etkisiz hale getirildi"

türk silahlı kuvvetleri tarafından 151 günden bu yana sürdürülen fırat kalkanı harekâtı'nda, el bâb'ın ele geçirilmesine yönelik operasyonlara devam edildi. özgür suriye ordusu, 227 meskun mahalde kontrolü ele geçirirken, bin 875 kilometrekarelik alan ele geçirildi. karadan ateş destek vasıtalarıyla 318 işid hedefinin vurulduğu harekatta 21 hedef de havadan uçaklarla hedef alındı. gün içerisinde 46 işid'li etkisiz hale getirildiği, 16'sının da yaralandığı harekâtta 2 silahlı araç da imha edildi. genelkurmay başkanlığı'ndan harekatın sonu durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 227 meskun mahalde yaklaşık bin 875 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 318 deaş terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak deaş mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alınmıştır. hava kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından bab, bzagah ve kabbasin güneyinde tespit edilen 21 deaş hedefine yönelik düzenlenen hava harekatı sonucunda barınma yeri olarak kullanılan 17 bina, bir havan ve bir zırhlı araç imha edilmiştir. gün içinde, icra edilen harekat kapsamında tespiti yapılan 46 deaş mensubu etkisiz hale getirilmiş, 16'sı yaralanmış ve 2 silahlı araç imha edilmiştir. deaş'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 30 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 44 el yapımı patlayıcı ve 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

kaynak: al jazeera, aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;