2016 Rio Olimpiyatları

Sibel Şimşek de dopingli çıktı

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF), aralarında Londra'da düzenlenen 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan 6 sporcunun da yer aldığı 11 halterciye doping nedeniyle geçici men cezası verdi. Sibel Şimşek de bu listede.

federasyondan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası olimpiyat komitesi'nin (ioc), 2008'de pekin'de ve 2012'de londra'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında doping kullanan sporcuları belirlemek adına yaptığı incelemenin ikinci dalgasında yer alan 45 sporcunun listesine ulaşıldığı belirtildi.

açıklamada, listede yer alan 11 halterciye geçici men cezası verildiği ve söz konusu sporcuların brezilya'nın rio de janeiro kentinde 5 ağustos'ta başlayacak 2016 olimpiyat oyunları'nda yer alamayacağı belirtildi.

doping kullandığı tespit edilen 11 sporcudan 6'sının, londra'daki olimpiyatlarda madalya kazanan isimler arasında yer alması, dikkati çekti. londra'da gümüş madalya kazanan rus alexandr ivanov, svetlana tsarukaeva ve nataliya zabolotnaya ile bronz elde eden ermenistan'dan hripsime khurshudyan, moldova'dan cristina iovu ve belarus'tan iryna kulesha doping testi pozitif çıkan sporcular arasında bulunuyor.

türkiye'den sibel şimşek, rusya'dan andrey demanov, kazakistan'dan almas uteshov, azerbaycan'dan intigam zairov ile gürcistan'ın rio kadrosunda yer alan rauli tsirekidze doping kullandığı tespit edilen diğer sporcular arasında yer alıyor.

ioc, önceki iki olimpiyatta yarışan sporcuların doping numunelerini yeni bilimsel teknolojik tekniklerden faydalanılarak mayıs ayından bu yana yeniden inceliyor. incelemenin ikinci dalgasının ardından söz konusu olimpiyatlarda doping yaptığı tespit edilen sporcuların sayısı toplamda 98'e ulaşmıştı.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;