PKK

Siirt'te sokağa çıkma yasağı

Siirt'te gece saatlerinde yaşanan PKK saldırısının ardından valilik, bugün saat 18.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Konular: PKK, Türkiye

siirt valiliği tarafından yapılan açıklamada ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının süreceği belirtildi. 

açıklamada, "bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, halkın can ve mal güvenliğini sağlanması, asayiş ve güven ortamının tesis edilmesi amacıyla; 5442 sayılı il idaresi kanunun 11/c maddesi gereğince, ilimiz merkezinde, 'aydınlar, cumhuriyet, şeyh zeyhen, şeyh süleyman, ahmet kiğan caddeleri ile 427, 429, 652'inci sokaklar arasında kalan yerleşim bölgesinde' 15 temmuz 2016 cuma günü saat 18.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.

pkk saldırısı sonrası vatandaşlar tahliye edildi

kentte dün pkk'nın cumhuriyet polis karakolu ile 3. komando tugay komutanlığına bağlı doğu kışlası'na düzenlediği saldırıda bir evin damında uyuyan kadın ve oğlu yaralanmıştı. saldırıda yaralanan gencin hayati tehlikesi sürerken, saldırının gerçekleştiği bölgede can güvenliği endişesi taşıyan bazı vatandaşlar evlerinden ayrılmıştı. 

inönü mahallesi ile çevresindeki ülkü, sakarya, dumlupınar, conkbayır ve tınaztepe mahallelerinde evlerini terk etmeye çalışan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin yardımıyla tahliye edilmişti. 

kaynak: dha, trt haber

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;