Sağlık

Sık ev değiştirme çocuğa zararlı

Cornell Üniversitesi’nin 3 bin aile üzerinde yaptığı araştırma, beş yaş öncesinde üç ve daha fazla ev değiştiren çocuklarda davranış sorunlarının oluşma riskinin arttığını gösterdi.

Haberin Öne Çıkanları

Sık ev değiştirmek çocuğu olumsuz etkiliyor.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite gelişebiliyor.

Davranış sorunları artıyor.

ABD'deki bir araştırmaya göre, sık yer değiştirmek çocukları olumsuz etkiliyor.
ABD'deki bir araştırmaya göre, sık yer değiştirmek çocukları olumsuz etkiliyor. Al Jazeera Türk

abd’de yaklaşık 3 bin ailenin katıldığı bir araştırma sonunda okul çağına gelmeden sık sık ev değiştiren çocuklarda davranış sorunlarının arttığı saptandı. araştırmanın sonuçları, ''child development'' dergisinde yayımlandı.

araştırmaya beş yaşından önce üç ve daha fazla ev değiştiren çocuklarda, dikkat eksikliği, anksiyete, hiperaktivite ve davranış sorunlarına rastlanma riskinin 5 yaşına kadar aynı evde yaşayan  çocuklardan daha fazla olduğunu gösterdi.

sık ev değiştirenler düşük gelir düzeyinden

cornell üniversitesi'nden bilim insanlarının araştırması, sık sık ev değiştirenlerin daha çok düşük gelirli aileler olduğunu da ortaya koydu.

araştırmayı değerlendiren psikolog sandra wheatley, genellikle taşınmanın tek başına bu soruna neden olmadığını, küçük çocuğun ev değiştirmesinin altında yatabilen boşanma, sıkıntılardan kaçma, yeni arayışlar gibi sebeplerden etkileniyor olabileceğini vurguladı.

üç kez taşınan çocukta uyuşturucu kullanma riski artıyor

daha önce yapılan bir araştırma, çocukken 3 kez taşınan çocukların 18 yaşına kadar uyuşturucu kullanma riskinin 3 kat artığını göstermişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;