Futbol

Şimdi sırada Gabon var

Borussia Dortmund’u sürükleyen yıldız oyuncu Pierre-Emerick Aubameyang şimdi de ülkesi Gabon’u yukarılara taşımak için çaba sarfedecek.

Konular: Spor, Afrika
Aubameyang, Dortmund'dan önce St. Etienne'deydi. [Getty]

2017 afrika uluslar kupası’nın ev sahibi gabon’un en önemli futbolcusu kuşkusuz pierre-emerick aubameyang.

bundesliga’nın ilk yarısında attığı 16 golle gol krallığında ilk sırada yer alan yıldız futbolcu, gözünü şimdi de ocak ayında başlayacak afrika uluslar kupası’na dikti.

fransa doğumlu 27 yaşındaki forvet, bu sene afrika’nın en iyi futbolcusu olmaya da aday, riyad mahrez ve sadio mane ile çekişiyor.

2012’deki turnuvaya da ekvator ginesi ile ev sahipliği yapan gabon, aubameyang ile birlikte juventus’lu mario lemina’ya da güveniyor.

gabon’un teknik direktörü ise ünlü ispanyol jose antonio camacho. camacho’nun kadrosunda karabüksporlu andre biyoho poko’nun yanı sıra cardiff’ten bruno ecuele manga, sunderland’den malick evouna ve didier ndong var.

‘panterler’ 14 ocak’ta başlayıp 5 şubat’ta sona erecek afrika uluslar kupası’nda a grubunda gine, kamerun ve burkina faso ile tur mücadelesi verecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;