Ekonomi

Şimşek: Yatırımcılar sadece Moody's'e bakmaz

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Moodys'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi için, "Önemsiz değil ama dünyanın sonu da değil" dedi. Şimşek, yatırımcıların sadece uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına göre hareket etmediğini söyledi.

Konular: Türkiye, Ekonomi
[Fotoğraf: AA]

başbakan yardımcısı mehmet şimşek, moodys'in türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle ilgili, "önemsiz değil ama dünyanın sonu da değil" dedi. aa'ya konuşan bakan şimşek, "çünkü yatırımcılar sadece moody's'e, s&p'ye ve fitch'e bakmaz" diye konuştu.

şimşek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"yakın dönemde kredi notu düşürülen rusya ve brezilya var. kredi notları düştükten sonra rusya ve brezilya piyasalarının tepkisi türkiye'ye göre çok daha ağırdı. kredi notu düşüşünün brezilya ve rusya'ya etkisi türkiye'ye göre çok daha derin oldu. türkiye piyasalarına kredi notu düşüşünün yansımalarının sınırlı olması şunu gösteriyor, türkiye'nin temelleri diğer gelişmekte olan ülkelere oranla daha sağlam."

"moodys'in kararı önemsiz değil ama dünyanın sonu da değil. neden? çünkü yatırımcılar sadece moody's'e, s&p'ye ve fitch'e bakmazlar. aslında piyasalar kredi derecelendirme kuruluşlarına göre hem çok çok daha hızlı hareket ederler, hem daha nitelikli analiz yaparlar, hem de geriden takip etmezler."

"milletimizin güçlü desteği olduktan sonra, türkiye'nin birliği ve beraberliği korunduktan sonra, siyasi istikrar devam ettiği müddetçe, türkiye bütün sorunların üstesinden gelecektir. kredi notumuzu da biz tekrar yükselteceğiz. çalışacağız, çabalayacağız. güneş balçıkla sıvanmaz."

"kasım ayında tekrar gözden geçirme gündeme gelebilir"

"aslında standard and poor's'un not indirimi diğer kuruluşlar üzerine aşağı yönlü baskı yaratmıştır. keşke bizimle diyalog kursalardı. darbenin etkilerinin ne kadar geçici olacağını konuşsaydık belki standard and poor's bu kadar aceleci davranmazdı. nitekim daha sonradan ankara'ya geldiler. görüşmelerde benim edindiğim izlenim, aceleci tavırlarından pek memnun değiller. kasım ayında tekrar bir gözden geçirme gündeme gelebilir."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;