Kuzey Irak

Sinirlioğlu, Neçirvan Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yle bir araya geldi. Sinirlioğlu ve Barzani bölgesel gelişmeleri ele alırken, IKYB'den yapılan açıklamada "Türkiye ile özellikle terörün kökünün bölgede tamamen kurutulması için işbirliği önemlidir" mesajı verildi.

Konular: Kuzey Irak, Türkiye
[Fotoğraf: IKBY web sitesi]

erbil'deki başbakanlık resmi konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmeye ilişkin ikby hükümetinin internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. açıklamaya göre sinirlioğlu ile barzani, bölgedeki gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele aldı.

açıklamada sözlerine yer verilen sinirlioğlu'nun, "türkiye ile kürdistan bölgesi arasındaki işbirliği her alanda genişletilmelidir. özellikle terörün kökünün bölgede tamamen kurutulması için işbirliği önemlidir. türkiye, kürdistan bölgesini istikrarın faktörü olarak görüyor. bu nedenle iki taraf arasındaki işbirliği ve uyumlu çalışmalar, büyük önem arz ediyor ve genel olarak bölgemiz için faydalıdır" sözlerini kullandığı belirtildi.

neçirvan barzani de 1 kasım seçimlerinin başarılı geçmesi nedeniyle türkiye halkını tebrik etti. barzani, yeni hükümetin en kısa sürede kurulmasını ve türkiye ile ikby arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesini temenni etti. ikby'deki ekonomik ve siyasi krize de değinen barzani, diyalog ve müzakere yoluyla sorunları çözmeye gayret sarf ettiklerini söyledi.

dışişleri bakanı feridun sinirlioğlu, daha sonra irak kürt bölgesel yönetimi başkanı mesut barzani'yle bir araya geldi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;