Balkanlar

Sırbistan'da seçimi 'Vucic kazandı'

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, dün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığını söyledi. Resmi sonuçlar henüz açıklanmasa da sandık çıkış anketleri de Vucic'in seçimi kazandığını gösteriyor.

Konular: Balkanlar

sırbistan'da yeni cumhurbaşkanını seçmek için dün yapılan seçimlerin resmi sonuçları açıklanmadan başbakan aleksandar vucic, galibiyetini ilân etti. 

sandık çıkış anketleri de vucic'in kazanacağını gösteriyordu. 

başkent belgrad'daki sırp ilerleme partisi (sns) merkezinde basın toplantısı düzenleyen vucic, ellerindeki verilere göre, sandığa giden 3,7 milyon seçmenin 2 milyondan fazlasının oyunu aldığını aktardı.

vucic, seçim zaferinin "çok net" olduğunu vurgulayarak, diğer 10 adayın aldığı oyun toplamından yüzde yaklaşık 430 bin fazla oy aldığına işaret etti.

seçimde başbakan aleksandar vucic, eski dışişleri bakanı vuk jeremic, ab ve nato karşıtı tutumuyla bilinen vojislav seselj'in yanı sıra sasa jankovic, miroslav parovic, sasa radulovic, luka maksimovic, bosko obradovic, aleksandar popovic, milan stamatovic ve nenad canak yarıştı.

boşnak ve macarlara da teşekkür

boşnak ve macar nüfusun yoğun yaşadığı bölgelerde de sandıktan birinci çıktığını belirten vucic, sadece sırp seçmene değil, boşnak ve macar vatandaşlara da teşekkür etti.

vucic, "sırbistan'ın her bir vatandaşı için eşit oranda mücadele edeceğim. sırbistan'ın dünyadaki itibarı için mücadele edeceğim." ifadelerini kullandı.

vucic, 1992 yılından itibaren ilk turda cumhurbaşkanlığına seçilen ilk isim oldu.

mevcut cumhurbaşkanı tomislav nikolic'in görevi 31 mayıs'ta sona erecek.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;