PKK

Şırnak'ta patlama: 2 çocuk öldü, 4'ü yaralı

Şırnak'ta meydana gelen patlamada 2 çocuk öldü, 4 çocuk yaralandı.

Konular: Türkiye, PKK

sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü şırnak kent merkezindeki gündoğdu mahallesi'nde meydana gelen patlamada 2 çocuk öldü, 4 çocuk da yaralandı şırnak valiliği, il merkezinde pkk mensuplarınca daha önceden döşenip gizlendiği değerlendirilen bir patlayıcının patlaması sonucu 6 çocuğun yaralandığını duyurdu. açıklamada, şöyle devam edildi:

"çocuklarımız hemen şırnak devlet hastanesi'ne kaldırılmış ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 çocuğumuz hayatını kaybetmiştir. hayatını kaybeden çocuklarımıza allah'tan rahmet, yaralı çocuklarımıza acil şifalar, ailelerine de sabırlar diliyoruz. konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır."

şırnak valiliğinden uyarı

şırnak valiliğinden, pkk mensuplarınca daha önceden döşenip gizlenmiş olabilecek patlayıcılarla ilgili olumsuzlukların önüne geçmek için tedbirlere uyulması istendi. valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların gördükleri şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmesinin önemine vurgu yapıldı.

açıklamada, "vatandaşlarımızın bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden döşenip gizlenmiş olabilecek patlayıcılarla ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için uygulanan sokağa çıkma yasağına riayet etmeleri ve gördükleri şüpheli kablo, cisim, paket benzeri maddelere dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bildirmeleri kendileri ve çocuklarının hayatları bakımından büyük önem arz ediyor. bu hususta duyarlı davranılması önemle rica olunur" denildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;