Çözüm süreci

Sitem sonrası ilk görüşme

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel 'Çözüm süreci içinde ne var bilmiyoruz' açıklamasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilk kez bir araya geldi. Davutoğlu Özel'in ardından MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek.

necdetözel davutoğlu promo
Davutoğlu ile Özel 30 Ağustos sonrası ilk kez biraraya geldi. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

genelkurmay başkanı orgeneral necdet özel, ahmet davutoğlu ile başbakan olduktan sonraki ilk görüşmesini gerçekleştirdi. görüşme güvenlik konuları dışında özel'in çözüm süreciyle ilgili açıklamalarının ardından ilk temas olması açısından önemli. davutoğlu özel'le görüşmesinin ardından mit müsteşarı hakan fidan'la biraraya gelecek.

'yol haritası bizde yok'

genelkurmay başkanı özel, 30 ağustos resepsiyonunda çözüm sürecine değindi. özel, "hükümet yol haritasını bize vermedi, basından öğreniyoruz. keşke görüşümüz sorulsaydı. hükümet silahsız çözüleceğini söyledi, analar ağlamasın isteriz. çözüm sürecinde 'kırmızı çizgiler' aşılırsa gerekli cevabı veririz" dedi.

'mit'ten bilgi gelmedi'

orgeneral özel, "paralel yapıyla" mücadeleye ilişkin bir soru üzerine, türk silahlı kuvvetleri'nin "bilgi ve belgeyle dayalı olarak çalışmalarını yürüttüğüne" dikkati çekerek, konuya ilişkin mit ve emniyet'ten belge istediklerini ancak kendilerine henüz bir bilgi ve belgenin ulaşmadığını da söylemişti. 

arınç: hepimizden daha çok bilgiye sahipler

başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü bülent arınç ise davutoğlu hükümeti'nin ilk bakanlar kurulu toplantısı sonrası özel'in açıklamalarıyla ilgili soruyu yanıtladı. arınç, "bir kurumun, diğerinin bu konuda ne yaptığından habersiz olması mümkün de değildir, doğru da değildir" dedi:

"sayın genelkurmay başkanımızın ifade etmek istediği konu, bence çok farklı bir konudur. zannediyorum ki bu sorunuza detaylı bir cevabı, yeri ve zamanı geldiğinde sayın başbakanımız verirler. ama ben sayın genelkurmay başkanımızın ve komuta kademesindeki subayların, kendi görev alanları içerisinde adeta bir devlet projesi halinde yürütülen ve 'çözüm süreci' olarak nitelendirilen bu olayın içerisinde görevlerini, bihakkın yerine getirdiklerini; ne yapıldığı, ne yapılması gerektiği konusunda da hepimizden daha çok bilgiye sahip olduklarını biliyorum."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;