Soma'da Facia

Soma Holding’e ait maden açılıyor

301 kişinin öldüğü maden ocağının sahibine ait olan ve facianın ardından kapatılan diğer iki madenden Işıklar Ocağı, Salı günü tekrar açılıyor. Madende yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışacak.

soma kaymakamı bahattin atçı, müfettişlerin, soma kömürleri aş'ye ait kapalı olan işıklar maden ocağı hakkında olumlu rapor verdiğini belirterek, madende üretime yönelik çalışmanın başlayacağını söyledi.

atçı, raporun maden işçileri genel müdürlüğü teknik heyeti ve iş güvenliği müfettişleri tarafından verildiğini açıkladı.

raporun yazılı olarak da ellerine ulaştığını belirten atçı, "müfetiş raporları elimize ulaştı. jandarmaya bilgi vereceğiz ve madende çalışma yarın hemen başlar" dedi.

maden ocağında yaklaşık 2 bin 500 işçinin işbaşı yapacağını söyleyen atçı, soma kömüleri aş'ye ait kapalı durumdaki atabacası ve facianın meydana geldiği eynez ocaklarının da daha sonra açılabileceğini ifade etti.

eynez maden ocağı'nda 13 mayıs tarihinde çıkan yangında 301 madenci hayatını kaybetmişti.  

facianın ardından 26 mayıs'ta atabacası, 28 mayıs'ta da işıklar maden ocakları kapatılmıştı. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;