Soma'da Facia

Soma’da bir madenci daha öldü

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir kömür ocağında, sırtına kömür parçası düşen 36 yaşındaki maden işçisi Metin Keskin yaşamını yitirdi. Mayıs ayında bu ilçede meydana gelen maden kazasında da 301 kişi ölmüştü

Üç çocuk babası Metin Keskin tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. [Fotoğraf:DHA]

soma’da 13 mayıs’ta meydana gelen ve 301 kişinin yaşamını yitirdiği faciasının ardından bir ölüm daha gerçekleşti.

imbat madencilik'e ait kömür ocağında çalışan evli ve 3 çocuk babası metin keskin'in sırtına 08.30 sıralarında, büyükçe bir kömür parçası düştü. sırtına çarpan kömür parçasının etkisiyle göğsünü önündeki direğe çarpan ve direkteki pim göğsüne saplanan keskin ağır yaralandı. arkadaşları tarafından madenden çıkartılan keskin, ambulansla soma devlet hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Metin Keskin'in ailesi madenin önünde gelecek iyi bir haberi beklerken.
[[Fotoğraf:DHA]]

“hükümet madende iş güvenliği için kılını kıpırdatmıyor”

chp manisa milletvekili özgür özel, kaza üzerine yaptığı açıklamada hükümetin madenlerde iş güvenliği için kılını kıpırdatmadığını öne sürdü;

"ağlayan anayı parayla, hak arayan madenciyi toma ile susturmaya çalışanlar madendeki iş güvenliği için kılını kıpırdatmıyor, ölümler sürüyor. 13 mayıs'tan bu yana madenlerde iş güvenliğini artıracak bir arpa boyu karar meclis'ten çıkmadı. oysa ki bakanın en güvenli dediği soma a.ş.'de 301 madencimiz yaşamını yitirdi. iktidar partisi, patronların maliyetini arttırmamak için hiçbir şey yapmıyor. türkiye'de işçi sağlığı patronun kazancının yanında maalesef ilgi görmüyor. maden en riskli iş grubu, güvenlik için ne gerekiyorsa yapılmalı."

kaynak: dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;