Soma'da Facia

Soma'da gösteriye müdahale

Soma'daki madenci ölümlerini protesto eden yaklaşık 5 bin kişiye polis plastik mermi, gaz ve TOMA'yla müdahale etti. İlk belirlemelere göre plastik mermiyle bir gazeteci ile bir kadın, atılan taşlarla da 3 polis yaralandı.

Konular: Türkiye

saat 17 civarında soma belediye meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi 500 metre ilerideki madenci heykeline doğru yürüyüşe geçti. 

bu sırada balkonlardan halk göstericilere alkışlarla destek verdi.

kalabalık "soma uyuma, madenciye sahip çık", "hükümet halka hesap verecek", "600 ölü sıfır istifa", "katillere barikat, emekçiye değil" sloganları attı.

kalabalığa hitap eden manisa emniyet müdürü erhan aklaya "arkadaşlar lütfen dağılın, herkesin yası var. bu acı hepimizin, dağılmazsanız müdahale edeceğiz. zaman protesto zamanı değil." anonsu yaptı.

ancak kalabalık yürümeye devam etti.

plastik mermiyle bir gazeteci yaralandı

emniyet müdürü aklaya geri adım attıktan sonra kasklı ve maskeli müdahale polis timi geçti. polis kalabalığı önce bu şekilde dağıtmaya çalıştı.

göstericiler geri çekilirken polise tepki göstermeye devam etti.

ardından polis göstericilere toma’yla su sıktı.

göstericiler domates, taş ve pet şişeyle karşılık verdi. 

kalabalık dağılmayınca gaz ve plastik mermiyle müdahale başladı. 

soma'daki al jazeera muhabirleri, polisin sıktığı plastik mermilerle bir gazeteci ve bir kadının yaralandığını söyledi.

gösterilerin attığı taşlarla yaralanan 3 polis ambulansla hastaneye görütüldü. 

ana caddeyi polis kontrol altına alırken ara sokaklarda polis müdahalesi sürüyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;