Bilim-Teknoloji

Sony saldırısında Kuzey Kore şüphesi

Sony Pictures, yeni filmlere ait DVD'lerin sızdırıldığı ve büyük miktarda verinin çalındığı siber saldırının Kuzey Kore kaynaklı olup olmadığına yönelik inceleme başlattı.

Konular: Bilim-Teknoloji
The Interview filminde James Franco ve Seth Rogen rol alıyor.

guardians of peace adını taşıyan örgütün pazartesi günü sony pictures'a düzenlediği saldırının arkasında, kuzey kore'nin olabileceği düşünülüyor. firma, dört yeni filmin orijinal dvd kopyalarının yanı sıra 11000 gb verinin çalındığı saldırının, 'the interview' adlı filme misilleme olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. 

re/code sitesinde yer alan bilgiye göre, sony ve 'firma dışındaki güvenlik danışmanları', k.kore lideri kim jong un'a yönelik suikastı konu alan komedi filmine misilleme olarak düzenlenen saldırının çin'de gerçekleştirildiğine inanıyor.

noel'de gösterime girmesi beklenen the interview'da, seth rogen ve james franco gibi ünlü isimler yer alıyor. filmde, cia tarafından kim jong un'a suikast düzenlemesi için seçilen iki ajan, k.kore liderine röportaj yapma fikriyle yaklaşmaya çalışıyor.

k.kore'nin tepkisi çekmişti

k.koreli yetkililer, haziran ayında fragmanı yayınlanan the interview'a tepki göstermişti. telegraph gazetesine konuşan kim jong un'un danışmanlarından kim myong-chol, filmin 'abd toplumu ve hükümetinin acizliğini gösterdiğini' belirtmişti.

kim myong-chol, 'kim jong un'un muhtemelen filmi izleyeceğini' belirtirken, 'filmde anlatılan suikastın abd'nin geçmişte afganistan, irak, suriye ve ukranya'da yapmış bir şey olduğunu, abd eski başkanı john f. kennedy'nin başına da aynısının geldiğini' ifade etmişti. holywood filmlerini idam ve suikast dolu olmakla eleştiren kim myong-chol, james bond filmlerini ise övmüştü.

sony, guardians of peace örgütünün üstlendiği saldırının firma içinden yapılmış olabileceği ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyor. hacker'lar, sony'yi taleplerinin karşılanmaması halinde ele geçirdikleri verileri açıklamakla tehdit ediyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;