Asya - Pasifik

Sri Lanka'da onlarca kişi göçük altında

Sri Lanka'da muson yağmurlarının neden olduğu toprak kaymasının ardından, yetkililer göçük altında kalan 100'den fazla kişinin hayatından umut kesildiğini söylüyor.

Konular: Asya - Pasifik

salı günü sri lanka'da toprak kaymasının meydana geldiği koslanda çay üretim merkezi'ni ziyaret eden afet yönetim bakanı mahinda amaraweera, "ne yazık ki toprak altında kalanların sağ çıkarılması ümidi kalmadı. göçük altında yaklaşık 100 kişinin bulunduğunu düşünüyoruz" dedi.

150 evin toprak altında kaldığı felakette dün 10 kişinin cesedine ulaşılmıştı.

köylüler başkent colombo'nun 220 kilometre doğusundaki badulla bölgesinde yer alan koslanda'daki toprak kaymasında göçük altında kalanların 200'den fazla olduğunu ileri sürdü. 

bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları yüzünden dün gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları, bu sabah yeniden başlatıldı. çalışmalara, aralarında askerlerin de bulunduğu 500 kişi katılıyor.

'halk daha önce uyarılmıştı'

ekimden aralık ayına kadar şiddetli muson yağmurlarının olduğu sri lanka'da, acil yönetim merkezi, birkaç hafta önce yaptığı açıklamada, vatandaşları toprak kayması ve heyelanlar konusunda uyarmıştı.

bakan amaraweera’nın açıklamasına göre riskli bölgede yaşayan köylülere 2005 ve 2012 yılları arasında da taşınmaları söylenmişti. ancak birçoğu uyarıları dikkate almadı.

kaynak: aa ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;