Bilim-Teknoloji

StarCraft ücretsiz oldu

Blizzard'ın efsanevi strateji oyunu StarCraft ve ek paketi artık ücretsiz.

Konular: Bilim-Teknoloji

blizzard entertainment şirketinin ilk olarak 1998'de piyasaya sürdüğü, oyun dünyasının klasiklerinden biri olan bilimkurgu temalı gerçek zamanlı strateji oyunu starcraft ve ek paketi brood war artık ücretsiz olarak internetten indirilebiliyor.

toplamda 10 milyon kopyası satılan oyun, başta güney kore olmak üzere birçok ülkede milyonlarca oyuncunun beğenisini kazandı. dünya çapında dijital sporların, profesyonel oyunculuğun ve canlı yayınlanan yarışmaların en önemli platformu olmayı başaran oyun, starcraft ii ve ek paketleriyle yoluna devam etti.

hakkında yazılan 8 roman da bulunan oyun, 26. yüzyılda samanyolu galaksisi'nin uzak bir köşesinde geçiyor. oyunun son versiyonu, kasım 2015'te starcraft ii: legacy of the void ile oyun severlerle buluştu. buna karşın orijinal oyuna olan ilgi hiç azalmadı.

bu nedenle blizzard entertainment, oyunun güncel grafiklerle yeniden üretimine girişti. 2017'nin ikinci yarısında çıkarılması beklenen starcraft: remastered, ultra hd (4k) grafiklerle eski oyunun aynısı olacak. üstelik orijinal oyunun en iyi oyuncuları da oyunun performansını iyileştirmek için şirkete danışmanlık yaptı. şirket, bu oyunun tanıtımı kapsamında eski oyunu ücretsiz yayımlama kararı aldı.

oyunu windows veya mac işletim sistemli bilgisayarlarınız için buradan indirebilirsiniz.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;