NATO

Stoltenberg'ten Davutoğlu'na taziye telefonu

Başbakanlık kaynakları, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayarak Ankara saldırısı nedeniyle taziyelerini ilettiğini aktardı. IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani de Davutoğlu'nu arayarak başsağlığı diledi.

Konular: NATO, Türkiye
[Fotoğraf: AA Arşiv]

türk halkına ve hükümetine taziyelerini ileten jens stoltenberg, 'nato'nun türkiye'nin terörle mücadelesine güçlü destek verdiğini ve bu konuda türkiye'yle omuz omuza dayanışma içinde olduğunu' belirtti. 

başbakan davutoğlu da taziye dilekleri ve dayanışma mesajı için stoltenberg'e teşekkür etti ve saldırının failinin "pkk'nın suriye'deki uzantısı olan pyd terör örgütü mensubu olduğunun türk makamlarınca tespit edildiğini" söyledi.

kaynaklardan edinilen bilgiye göre başbakan ayrıca "türkiye'nin, ister işid ister pkk ya da pyd/ypg olsun, terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini" ifade etti.

davutoğlu ve stoltenberg, suriye başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmelerle bunlara ilişkin türkiye ve ittifak arasında işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesine ilişkin atılması kararlaştırılan adımların uygulanması çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

görüşmede, nato'nun ege denizi'nde yasadışı göçle mücadeleye vereceği destek de ele alındı. davutoğlu, nato'nun bu konuda yapacağı katkı ve işbirliğinin türkiye tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

barzani de başsağlığı diledi

ikby başbakanı neçirvan barzani de başbakan davutoğlu'nu arayarak başsağlığı diledi. saldırıyı kınadıklarını söyleyen barzani, türkiye ile tam dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

başbakan davutoğlu da barzani’ye teşekkür ederek "saldırının sadece türkiye’ye değil, aynı zamanda ikby’ye de yönelik olduğunu", "türkiye’nin terörizmle mücadelesini kararlılıkla devam ettireceğini", bu çerçevede, ikby ile "başta pkk olmak üzere terörizmle mücadeledeki işbirliğinin süreceğini" vurguladı.

kaynak: al jazeera, başbakanlık

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;