Türkiye Süper Ligi

Süper Lig’de kritik hafta

Süper Lig’de bu hafta zirve ve düşme hattında kritik maçlar oynanacak. Trabzonspor-Beşiktaş, Başakşehir-Galatasaray ve Adanaspor-Rizespor maçları dikkat çekiyor.

şampiyonluk yolunda son 8 haftaya girildi. son şampiyon beşiktaş 58 puanla lider. onu 5 puan geriden başakşehir takip ediyor. galatasaray’ın 49, fenerbahçe’nin 47, trabzonspor’un 44, antalyaspor’un da 42 puanı var.

ligi şampiyon bitiren takım direkt şampiyonlar ligi’ne gidecek. ikinci bu lige katılabilmek için ön eleme oynamak zorunda kalacak. üçüncü ve dördüncüler de uefa avrupa ligi’nde ön eleme oynayacak. ligi son üç sırada tamamlayanlar da küme düşecek.

süper lig’de bizi bu hafta kritik maçlar bekliyor. şampiyonluk düğümü çözülmeyecek belki ama ilerleyen haftaları çok derinden etkileyecek.

trabzonspor-beşiktaş

lider beşiktaş bu hafta ikinci yarının lideri trabzonspor deplasmanına konuk olacak. ikinci yarının flaş takımı trabzonspor, ligin ilk devresini 13. sırada bitirmesine karşın ikinci yarıdaki performansıyla 5. sıraya kadar geldi ve avrupa potasına girdi. trabzonspor’un dördüncü fenerbahçe ile arasında sadece 3 puan fark kaldı. zirvede beşiktaş ise 5 puan önde.

maç cumartesi günü saat 19.00’da.

başakşehir-galatasaray

ligin zirvesini etkileyecek bir başka maç da istanbul’da oynanacak. geçen hafta deplasmanda akhisar’a yenilen başakşehir, liderden 5 puan geriye düştü. abdullah avcı’nın öğrencileri kalan 8 maçta galatasaray ve beşiktaş ile üst üste evinde oynayacak. fikstürde kalan diğer maçları da genelde küme düşme potasındaki takımlarla. galatasaray ise başakşehir ile farkı 4’e indirdi. onlar da kazanıp farkı 1’e indirerek rakibini iyice tedirgin etmek istiyor. en büyük hedefleri de ikinci olup şampiyonlar ligi’nin kapısını açabilmek.

maç pazartesi günü saat 20.00’de.

düşme potası da çok kritik

son haftalarda aldığı galibiyetlerle düşme potasından az da olsa kurtulan 31 puanlı 13. alanyaspor’un altında 5 takım var.  akhisar’ın 30, kayserispor’un 27, gaziantepspor’un 22, rizespor’un 20, adanaspor’un da yine 20 puanı var. görüldüğü gibi dengelerin hemen oynaması müsait.

bülent uygun’un gelmesinin ardından son haftalarda aldığı galibiyetlerle gaziantepspor toparlandı. ghilas da çok iyi oynuyor. bu hafta evinde alanyaspor ile oynayacak. antep’in bir maçı da eksik.

maç cumartesi günü saat 16.00’da.

sergen yalçın ile toparlanan kayserispor, bu hafta osmanlıspor ile karşılaşacak. osmanlıspor, ikinci yarıda adeta cepten yiyor. yeni teknik direktörü hamza hamzaoğlu ile de ilk maçta mağlubiyet geldi. kayseri’de sakat oyuncular fazla.

kayseri-osmanlıspor maçı pazar günü saat 16.00’da.

en kritik maçlardan biri de adana’da oynanacak. adanaspor 26 hafta sonunda ligde sonuncu durumda. bir üstteki rize’nin de aynı puanı var. rizespor oynadığı son 7 maçta 6 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. son olarak da evinde trabzonspor’a yenildi. lige bu sene çıkan adanaspor da galatasaray’a 4 farkla yenildi. genelde ofansif bir oyun tercih eden ekip rize’yi evinde yenerek nefes almak istiyor. 

adanaspor-rize maçı pazar günü saat 19.00'da. maç adana'da fakat cezadan dolayı ev sahibi takım seyircisi maça alınmayacak. 

süper lig’de bu hafta önemli ama ileride daha da kritik maçlar oynanacak. taraftarları heyecan dolu haftalar bekliyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;