Çözüm süreci

'Süreç bitsin diyenler cepheye'

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinin bitmesini isteyenler olduğunu öne sürdü, "İnşallah bitmez ama biterse sizi cephede en önde görmek isteriz. Kiminizi ordu kiminizi PKK saflarında" dedi.

Konular: BDP

Haberin Öne Çıkanları

BDP Grup Toplantısı

Çözüm Süreci

barış ve demokrasi partisi eş başkanı selahattin demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu.

demirtaş, hükümetin günübirlik yaklaşımlarla çözüm sürecini bitme noktasına getirdiğini savundu; "bunu söylemekten üzüntü duyuyoruz ama hükümet için bir çözüm süreci var mı yok mu biz bilmiyoruz" dedi.

demirtaş, partisine yönelik "niye süreci bitirmiyorsunuz?" eleştirileri olduğunu söyledi:

"biz bu süreci başbakan'ın gülyüzü için desteklemedik. türkiye'ye demokrasi gelsin, gençlerimiz ölmesin diye bu sürece girdik. bize bu kadar baskı yapacağınıza onun onda birini akp'ye yapsaydınız, akp bir adım atardı. bir gün bu süreç biterse, inşallah görmeyiz o günleri, bakalım ne olacak o zaman? 'süreç bitsin' diye canla başla bekleyenler özellikle 'bu süreçten bir şey çıkmaz' diyenler sizi en önde görmek isteriz. cephede görmek isteriz. kiminiz ordu kiminiz pkk saflarında savaşmaya hazır olun o halde."

demirtaş, çözüm sürecinin devamı için hükümetin "kılını kıpırdatmadığını" öne sürdü. pkk'lıların türkiye sınırları dışında beklediğini söyleyen demirtaş, dağdan iniş için yasal düzenleme istedi.

'biz de devlet istiyoruz'

paralel devlet tartışmalarına da değinen demirtaş, bu konuda bir soruşturma açılmamasını eleştirdi:

"paralel devlet ile ilgili soruşturma açmadık diyor hükümet sözcüsü. 50 gündür neyi konuşuyoruz o zaman. suç değilse herkes kendine bir paralel devlet kursun ülkede, suç ise eğer soruşturma niye yok. biz de kuralım biz de istiyoruz devlet."

medyayı eleştirdi

başbakan erdoğan'ı "son padişah" olarak niteleyen demirtaş, başbakan erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ve bir tv kanalına yapılan müdahalelere ilişkin ses kayıtlarını da hatırlattı.

"belki de hiç bir dönemde recep tayyip erdoğan döneminde olduğu kadar medyaya müdahale yaşanmadı. medya 90'lı yıllarda doğu'da yaşanan olayları görmüyordu bile. o dönem devlet zulmü iyi anlaşılsaydı belki bu kadar kan akmayacaktı. bu medya bu sebeple eli kana bulaşmış bir medyadır."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;