2014 Yerel seçim

'Süreç kimsenin tekelinde değil'

Tunceli mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'çözüm süreci'nin hükümetin tekelinde olmadığını söyledi, 'Barış sağlanacaksa bunu yapacak parti CHP'dir' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de konuştu. [AA]

cumhuriyet halk partisi genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, memleketi tunceli'deki mitinginde barış sürecinin kimsenin tekelinde olmadığını söyledi. kılıçdaroğlu, “çoğu yurttaşımız 'akp giderse barış süreci ne olacak?' diyor. bu topraklarda barış sağlanacaksa bunu yapacak parti chp’dir” dedi.

chp lideri ‘dersimli’ kimliğiyle gurur duyduğunu söyledi.

'ölüm üzerinden siyaset yapılır mı?'

kılıçdaroğlu, başbakan erdoğan’ın berkin elvan’la ilgili konuşmasını hatırlatarak, “toplu iğne kadar vicdanı olan bir insan, 15 yaşındaki bir çocuğun arkasından yuh çektirir mi?” diye sordu.

chp lideri, berkin elvan’ı anma eylemleri esnasında istanbul okmeydanı’nda ölen burak can karamanoğlu ve tunceli'de ölen polis memuru ahmet küçüktağ'ı anarak şunları söyledi:

“burak can da bizim çocuğumuz. onu kılıçdaroğlu’nun militanları öldürdü diyor. sende nasıl bir vicdan var? bir insanın ölümü üzerinden siyaset yapılır mı?”

'kimsenin ekmeğiyle oynamayız'

tunceli’nin vergi rekortmeni olduğunu hatırlatan kılıçdaroğlu, “ak parti iktidarının tunceli’ye hiç yatırım yapmadığını ve gençlerin işsiz olduğunu” belirtti. tunceli’de doğanlara işe alımlarda ayrımcılık yapıldığını söyleyen chp genel başkanı, "bu tabloyu değiştireceğim” dedi.

chp’nin tunceli’de yerel seçimleri kazanması halinde mevcut bdp’li çalışanların işine son vereceği yönünde söylentiler olduğunu ifade eden kılıçdaroğlu, “kimsenin ekmeğiyle oynamayız” dedi.

'dersim en özgür il'

partisinin 17 maddelik ‘özgürlük ve demokrasi bildirgesi’ hazırladığını söyleyen chp lideri, yüzde 10’luk seçim barajını da kaldıracaklarını söyledi. darbe yasalarının tamamını da değiştirmek istediklerini ekledi.

tunceli’nin türkiye’nin en özgür ili olduğunu söyleyen kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“özgür bir il mi görmek istiyorsunuz, geleceksiniz dersim’e. kıyafetiniz, inancınız, kimliğiniz nasıl olursa olsun, dersim’e gelen her yurttaş ben özgür bir ile geldim diye düşünecektir.”

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;