Suriye'de iç savaş

'Suriye sınırında 74 Türk öldü'

Davutoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Suriye tarafından seken mermiler, Suriye bağlantılı terör saldırıları ve yasadışı sınır geçiş girişimlerinde 377 vatandaş yaralandı.

Nusaybin ilçesine sınır olan Kamışlı'da YPG ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. [Fotoğraf: DHA]

dışişleri bakanı ahmet davutoğlu bu bilgiyi chp genel başkan yardımcısı sezgin tanrıkulu'nun mardin'in nusaybin ilçesinin suriye sınırında yapımı süren duvara ilişkin yazılı soru önergesini yanıtlarken verdi. 

davutoğlu öncelikle hudut birliklerinin personel, silah, ilave teçhizat, malzeme ve zırhlı araç, gece-gündüz görüş sistemleri ve termal kameralar ile takviye edildiğini söyledi:

"suriye sınırında fiziki güvenlik sisteminin güçlendirilmesi kapsamında, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, yatık mermi yollu silahların etkilerinden korumak, sınıra yakın okul, karakol, hastane gibi yerlerin emniyetini sağlamak, kaçakçıların yoğun olarak kullandıkları yerlerde kaçakçılığı ve olabilecek çatışmalarda kayıpları önlemek, hudut hattında mayın tarlalarının bulunduğu yerlerde vatandaşların mayınlı araziye yanlışlıkla girmesine ve zarar görmesine engel olmak maksatlarıyla tel örgü inşası dahil gerekli tüm tedbirler ise ilgili kurumlarımızla eşgüdüm halinde alınmaktadır."

11 mayıs 2013’te türkiye’nin suriye sınırındaki hatay ilinin reyhanlı ilçesinde bomba yüklü iki araç eşzamanlı olarak patlamış, 52 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi yaralanmıştı.

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;