Ortadoğu

Suriye'de kar altında bir sığınmacı kampı

Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalındaki sığınmacı kampında, kar fırtınası yüzünden 300 çadırdan 16'sı yıkıldı. Etkili kar yağışı, yerlerinden edilen Suriyelilerin hayatını daha da zorlaştırıyor.

Konular: Suriye, Ortadoğu

"kar kadar güzel bir şey yok. fakat bu hayat kadar zor bir şey de yok. odun yok, para yok, sadece allah bize yardım edebilir. ne diyeyim, acınacak durumdayız." 

bu sözler, suriye'nin lazkiye kenti kırsalındaki kampta yaşayan yaşlı bir suriyeli'ye ait.

etkisini artıran kar yağışı, savaş yüzünden yerlerinden edilen suriyelilerin kent içerisinde sığınabilecekleri tek kamp olan çadır kentte hayatı daha da zorlaştırıyor. 

kamptaki 300 çadırdan 16'sı kar fırtınası yüzünden kullanılmaz hale geldi. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;