Suriye

Suriyeli muhabir canlı yayında yalan söylerken yakalandı

Suriye'nin başkenti Şam'da, Esed'e yakın televizyon kanalı Al-Ikhbariyah'ın haber bültenine bağlanan muhabir, canlı yayında bölgenin güvenli olduğunu ve herhangi bir bombardıman olmadığını anlattı. Ne var ki bu esnada bombardıman başladı.

Konular: Suriye, Ortadoğu

suriye'nin başkenti şam'da, 19 mart'ta esed'e yakın televizyon kanalı al-ikhbariyah'ın haber bültenine bağlanan muhabir micheline azar, kendisine yöneltilen soru üzerine bölgede herhangi bir bombardıman olmadığını ifade etti. bombardımanlarla ilgili haberleri, rejim ordusunun avantaj kazandığı durumlarda bilinçli olarak yayılan dedikodular olarak nitelendiren azar, "medyanın bize bu tür yalanlar söylemesine alışkınız. bud duruma aşinayız" ifadelerini kullandı.

tam bu sırada canlı yayında bir bombardıman sesi duyuldu. bunun üzerine azar, sözlerini "yani... az önce duyduğunuz gibi bombardımanlar oluyor. fakat sadece birkaç tane" şeklinde düzeltmeye çalıştı. görüntüde kameramanı ile birlikte bombardımanlara rağmen, koruma olmadan yayın yapabildiklerini söyleyen azar, "bombardıman seslerini duyuyoruz" dedikten kısa bir süre sonra bir bomba sesi daha duyuldu.

muhaliflerle esed güçleri arasında çatışmalar sürüyor

anadolu ajansı'nın haberine göre şam'ın cobar ve kabun mahallerinde esed güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar dört gündür sürüyor. esed güçlerinin bu iki mahalleye yönelik bombardımanları sürerken muhalifler, yoğun çatışmaların ardından kabun ile doğu guta arasındaki bölgeyi birleştirdi.

Grafik: AFP

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;