Suudi Arabistan

Suudi Arabistan'da 47 idam

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, arasında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam edildiğini açıkladı.

Yemen'in başkenti Sanaa'da düzenlenen protesto gösterisinde, Şii göstericiler Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in serbest bırakılması istenmişti. [Fotoğraf: AFP]

suudi arabistan içişleri bakanlığı, devlet televizyonunda yayınlanan açıklama ile, arasında suudi vatandaşı şii din adamı ayetullah nemr bakır en-nemr'in de bulunduğu 47 kişinin "terörle mücadle" kapsamında cumartesi günü idam edildiğini açıkladı.

suudi arabistan'da 2011 ve 2013 yılları arasında şii azınlık arasında çıkan ayaklanma sonraında ve el kaide'nin ülkede gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında birçok kişi gözaltına alınmış ve bir kısmı idama mahkûm edilmişti.

ülkede 2014 yılında 90, 2015 yılınd ise 157 kişi idam edildi. bu infazlar ülkenin 2016 yılında gerçekleştirdiği ilk idamlar oldu.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;