Güreş

Taha Akgül yine Avrupa şampiyonu

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Alan Khugaev'i yenerek altın madalya kazanan Akgül, üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Konular: Diğer Sporlar, Spor
Taha Akgül 2012 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmişti. [AA]

finlandiya'da düzenlenen şampiyonanın üçüncü günü, serbest stil ve kadınlar müsabakalarıyla devam etti.

erkekler serbest stil 125 kiloda mücadele eden akgül, ilk maçında ermeni andranik galstyan'ı 11-0, çeyrek finalde belarus rakibi shvedau vadzim'i 10-0 ve yarı finalde de ukraynalı oleksandr khotsianivskyı'yı 10-0 yenerek hiç puan vermeden finale yükseldi.

finalde rus güreşçi alan anatolevitch khugaev ile mindere çıkan akgül, rakibine fırsat vermeden kısa bir sürede maçı 10-0 sonuçla bitirerek altın madalyanın sahibi oldu.

serbest erkekler 74 kiloda da soner demirtaş bronz madalya kazandı. demirtaş, isviçreli stefan reichmuth ile karşılaştı, rakibine puan vermeden müsabakayı 10-0 teknik üstünlükle maçı tamamladı.

kadınlar 55 kiloda rus irina ologonova ile bronz madalya mücadelesi veren bediha gün, rakibine karşı varlık gösteremedi ve 7-0 yenilerek, madalyanın uzağında kaldı.

turnuvanın ilk iki gününden iki gümüş çıkartan türkiye, böylece madalya sayısını dörde yükseltti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;