Soma'da Facia

Taner Yıldız meslekten men edildi

Enerji Bakanı Yıldız, üyesi olduğu Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından mühendislik mesleğinden altı ay süreyle men edildi. Gerekçesi, Soma faciası sonrası yaptığı açıklamalar.

Soma'da Mayıs 2014'te meydana gelen maden kazasında 301 işçi hayatını kaybetmişti. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

enerji bakanı taner yıldız'ın mühendislik ünvanı, bağlı bulunduğu elektrik mühendisleri odası (emo) ankara şubesi tarafından askıya alındı, yıldız mühendislik faaliyetleri yapmaktan 6 ay boyunca men edildi. şubenin birkaç hafta önce aldığı kararın ardından emo’dan da karar çıktı.

emo’nun 20 şubat’ta aldığı kararın gerekçesi şöyle:

“soma’daki maden ocağının açılışında bütün güvenlik önlemlerinin alındığını söyledi. kazadan sonra olayın trafo patlamasından kaynaklandığını söyleyerek kamuoyunu yanıltıcı yönlendirme yapması, açıkça mesleki sorumluluk doğuracak nitelikte bulundu.”

bir meslek örgütü olarak meslekten men yetkisi olan oda’nın kararı türk mühendis ve mimar odaları birliği’ne (tmmob) gönderildi. karar, tmmob yüksek onur kurulu’nda onaylandı.

kurul onayının gerekçesinde ise “mesleki bilgi ve deneyimi yerinde kullanmayarak sonuçları itibariyle topluma ve çevreye olumsuz etkiler yaratması; mesleği, meslektaşlarını ve meslek odasını kamuoyu nezdinde küçük düşürmesi” olarak belirtildi.

al jazeera'ye bilgi veren tmmob yetkilileri; kararın birkaç gün önce bakan yıldız’a gönderildiğini, tebligatın bu hafta içinde kendisine ulaşmasını beklediklerini belirtti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;